De trainer

  Mijn naam is Rosalie (Roos) Verweij,

Tijdens mijn werk  met mensen met diverse achtergrond en problematiek, (van zoeken naar ‘verdieping’ en persoonlijke ontwikkeling, tot en met burnt-out en chronische aandoeningen) merkte ik na een tijd dat de combinatie van hectiek en gevolgen van de aandoeningen waar mensen mee te kampen hadden, me niet koud lieten. Ik had het nodig mezelf op te laden, als ik er voor anderen wilde zijn.

Al jarenlang beoefende ik yoga en had hier baat bij. Maar ik wilde meer. Ik ontdekte dat bij mindfulnesstraining ook lichamelijke oefeningen gebruikt worden, dat de training vooral ervaringsgericht is en er niet teveel ‘gepraat’ wordt. Dit sprak me aan. Ik maakte de keuze voor een 8 weekse mindfulness-training. De meerwaarde hiervan werd me snel duidelijk. Ik ging makkelijker om met hectiek en werkdruk en ik voelde meer innerlijke rust en ruimte, had een minder ‘vol’ hoofd. Deze methode was bijzonder!
Ik besloot naast mijn werk de trainers opleiding te volgen. Dat heb ik met veel plezier gedaan. Eerst de basis en daarna de vervolgopleiding bij het CVM in Amsterdam.
De kennis die ik hier op deed en het ervaringsgerichte van de mindfulness zijn een verrijking voor mijn werk en voor mij persoonlijk. Graag deel ik als trainer de mindfulness met anderen.

Werkervaring

Na mijn studie Vaktherapie Beeldend (Stenden University Leeuwarden) heb ik me zelfstandig gevestigd. Eerder was ik werkzaam bij diverse organisaties als maatschappelijk werker (GGz, RIBW, Accare). Momenteel word ik voor beide beroepen ingehuurd door organisaties en werk ik met veel plezier daarnaast ook voor particuliere cliënten. Als mindfulnesstrainer ben ik geregistreerd bij de VMBN als categorie 1 trainer.
Per 1 januari 2023 ben ik aangesloten bij het register voor mindfulnesstrainers, dat ook op die datum gestart is. Deze inschrijving is te zien als een kwaliteitskeurmerk.

Opleiding en bijscholing

Naast mijn werkzaamheden als beeldend therapeut, blijf ik me als trainer ontwikkelen en bijscholen op het gebied van mindfulness.
Ik heb hiervoor de afgelopen jaren diverse opleidingen en cursussen gevolgd. Hieronder een opsomming van de afgelopen jaren waarbij Mindfulness centraal stond, of een belangrijk onderdeel was.

– Mindfulness categorie 1 trainer (CVM A’dam).
– Mindfulness en ouderen (SeeTrue)
– Individual Mindfulness Based Cognitive Therapy (CVM A’dam)
– ACT-trainer basis en vervolgopleiding (SeeTrue)
– Mindfulness en beeldende therapie (bijscholing SRVB)
– MBCL training door Erik v.d. Brink
– Trauma sensitive Yoga- 3 daagse (TCTSY)
– ‘Werken in aandacht’ TBM (Teken Bewegings Methode)

Regelmatig neem ik deel aan intervisie, retraites en andere op mindfulness gerichte bijeenkomsten.