De trainer

  Mijn naam is Roos Verweij,

Tijdens mijn werk met mensen met diverse achtergrond en problematiek, (van zoeken naar ‘verdieping’ en persoonlijke ontwikkeling, tot en met burnt-out en chronische aandoeningen) merkte ik na een tijd dat de combinatie van hectiek en gevolgen van de aandoeningen waar mensen mee te kampen hadden, me niet koud lieten. Ik had het nodig mezelf op te laden, als ik er voor anderen wilde zijn.

Al jarenlang beoefende ik yoga en had hier baat bij. Maar ik wilde meer. Ik ontdekte dat bij mindfulnesstraining ook lichamelijke oefeningen gebruikt worden, dat de training vooral ervaringsgericht is en er niet teveel ‘gepraat’ wordt. Dit sprak me aan. Ik maakte de keuze voor een 8 weekse mindfulness-training. De meerwaarde hiervan werd me snel duidelijk. Ik ging makkelijker om met hectiek en werkdruk en ik voelde meer innerlijke rust en ruimte, had een minder ‘vol’ hoofd. Deze methode was bijzonder!
Ik besloot naast mijn werk de trainers opleiding te volgen. Dat heb ik met veel plezier gedaan. Eerst de basis en daarna de vervolgopleiding bij het CVM in Amsterdam.
De kennis die ik hier op deed en het ervaringsgerichte van de mindfulness zijn een verrijking voor mijn werk en voor mij persoonlijk. Graag deel ik als trainer de mindfulness met anderen.

Werkervaring

Na mijn studie Vaktherapie Beeldend (Stenden University Leeuwarden) heb ik me zelfstandig gevestigd. Eerder was ik werkzaam bij diverse organisaties als maatschappelijk werker (HAN Nijmegen). Momenteel wordt ik voor beide beroepen ingehuurd door organisaties en werk ik met veel plezier daarnaast ook voor particuliere cliënten. Ik ben geregistreerd bij  beroepsverenigingen en registers en voldoe daarom ook aan diverse kwaliteitseisen.

Opleiding en bijscholing

Ik blijf me ontwikkelen en bijscholen op het gebied van hulpverlening en ‘persoonlijke groei’ en heb hiervoor de afgelopen jaren diverse opleidingen en cursussen gevolgd. Hieronder opsomming van opleidingen en bijscholing in de afgelopen jaren waarbij Mindfulness centraal stond, of een belangrijk onderdeel was.

– Mindfulness categorie 1 trainer (CVM A’dam).
– Mindfulness en ouderen (SeeTrue)
– Individual Mindfulness Based Cognitive Therapy (CVM A’dam)
– ACT-trainer basis en vervolgopleiding (SeeTrue)
– Mindfulness en beeldende therapie (bijscholing SRVB)

Regelmatig neem ik deel aan retraites en andere op meditatie en mindfulness gerichte bijeenkomsten.